Fiscaal
Iedereen met een zakenauto wordt voor het privé gebruik daarvan belast, tenzij hij of zij via een administratie kan aantonen dat het privé gebruik beperkt is tot een maximum van 500 km.

Dat betekent bij elke rit de km stand noteren, de bestemming en het doel van de rit; een vervelende klus, die snel wordt vergeten waardoor de administratie niet meer sluitend is. Met Fiscaal Service is die administratie echter heel eenvoudig.

Het systeem
Het systeem registreert automatisch tijdstip van de rit, locatie, gereden kilometers. Software in combinatie met een timer markeert ritten op bepaalde tijden automatisch als zakelijk of privé. Uiteraard kan dat achteraf worden gecorrigeerd. Via het internet zijn alle gegevens direct maar in een beveiligde omgeving inzichtelijk en is een rapportage onbeperkt opvraagbaar.
 
Ritregistratie
Fleet management Bedrijfswagens kennen soms ook meerdere bestuurders. Dan wordt het belangrijk om ritregistratie op bestuurderniveau vast te leggen. Een goede registratie biedt dan ook extra inzicht en mogelijkheden, want een ruime hoeveelheid beschikbare rapportages maakt de bewegingen van de vloot inzichtelijk en kunt u de gegevens analyseren:
■ Inzicht in gereden kilometers en snelheid
■ Data op server blijft onbeperkt beschikbaar
■ Privacy bestuurder gewaarborgd door mogelijkheid afscherming privé ritten
■ Sabotagebestendig door rapportage bij uitval communicatie e.o. GPS
■ Mogelijkheid tot “real time” volgen van de vloot
■ Mogelijkheid van bestuurdersidentificatie evt met startonderbreker, ook bijrijders identificatie

De voordelen
■ Efficiënte inzet van uw wagenpark
■ Inzicht in werktijden
■ Aantal bezoeken per locatie op klantnaam weer te geven
■ Rapportage van stilstand van het voertuig met contact aan
■ Indien gewenst, behoort ook “maatwerk” tot de mogelijkheden.
■ Geen software te installeren, webserver toegankelijk vanaf iedere PC
■ Gebruik van het nieuwste kaartmateriaal van TeleAtlas
■ 3 jaar garantie op de apparatuur
■ Installatie mogelijk op locatie door gecertificeerde installateurs

De techniek
Een ritregistratie systeem zorgt ervoor dat alle kilometers die uw medewerkersrijden, correct worden geregistreerd. Hiervoor wordt een boardcomputer in de auto gemonteerd, waarna elke rit automatisch wordt geregistreerd en de gegevensdoorgezonden via internet. Naast de unit, een boardcomputer met GPRS ontvanger, bestaat het systeem uiteen abonnement. Dit abonnement zorgt o.a. voor de communicatiekosten vande boardcomputer naar de server en de backup van gegevens, die volgens fiscaleregels enkele jaren opvraagbaar blijft. Daarnaast staat u een helpdesk ter beschikking, voor al uw gebruikersvragen.

Leveranciers
Monticar levert de fiscaal boxten van gerenomeerde leveranciers als Faringwell en Inter-Data.