Welk mobiele telefoontoestel is ideaal voor u?

Steeds meer mobiele telefoontoestellen zijn smartphones. Een smartphone is een toestel met een open besturingssysteem waarbij de geïnstalleerde software de toepassingsmogelijkheden bepaalt. Een smartphone is een mobiele computer, waarmee ook getelefoneerd kan worden.

De belangrijkste reden om voor een smartphone te kiezen is de mogelijkheid om via dit toestel altijd toegang te hebben tot het internet. Veel websites hebben tegenwoordig een mobi-versie, zodat browsen via een kleiner beeldscherm mogelijk wordt. 
Een andere toepassing is navigatie, nu steeds meer smarthones met een ingebouwde GPS-unit worden uitgebracht. Extra informatie en nieuwe kaarten zijn steeds makkelijker op te halen. 

Bij de keuze voor een smartphone zijn dit een aantal van de belangrijkste technische specificaties waaruit u kunt kiezen :

  • touch screen of toetsenbord 
  • taal die is geïnstalleerd via het operating systeem 
  • bandbreedte van communicatie : 3G, UMTS, breedband HSDPA 
  • talktime en standby time 
  • functies onder duimbediening, snel te bedienen 


De markt van mobiele toestellen is zoals gezegd volop in ontwikkeling. Monticar, een Quality Centers onderneming, volgt de ontwikkelingen op de voet en helpt u graag bij het maken van de voor u ideale keuze.